Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Kamptråd Oilers - Vålerenga lørdag 25. sept kl. 1815 (TV-kamp)

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Kamptråd Oilers - Vålerenga lørdag 25. sept kl. 1815 (TV-kamp)

  I Stavanger forventes det stinn brakke, 4250 tilskuere, etter at restriksjonene nå er hevet. Og i Stavanger er kampene mot VIF alltid sesongens høydepunkt.

  Sygaste kampen - Oilers

  Oilers borte på lørdag - Vålerenga Oslo (vif-hockey.no)

  Tabellen Fjordkraft-ligaen 2021/2022 Standings - Hockey/Norway (flashscore.com)

  Vi har altså bare tatt sju av 15 mulige poeng. Oilers har heller ikke hatt en strålende åpning, men har et poeng mer enn oss med en kamp mindre spilt (de spiller en hengekamp borte mot Frisk tirsdag). Når det gjelder laget stiller vi trolig likt som mot Lillehammer. Men det er mulig at Jonas Oppøyen er tilbake. En spiller vi har savnet pga sitt direkte spill og innsats.

  Oilers har stort sett samme lag som de siste par sesonger. Av norske spillere er bare Kristoffer Karlsen og Anders Tangen Henriksen nye. Oilers har alltid hatt seks gode utlendinger på laget. Årets lag har foreløpig bare fire nord-amerikanere (Oilers satset utelukkende på nord-amerikanere). Den beste av dem, Steve Whitney, er skadet. Men de har fortsatt en klassespiller i Dan Kissel, som snart blir norsk statsborger.

  Elite Prospects - Stavanger Oilers

  Sist vi var i Stavanger, oktober 2020, så det slik ut Sammendrag: Stavanger - Vålerenga 3-1 (tv2.no)
  Last edited by Pondus; 24.09.2021, 22:48.

 • #2
  Fra Rogalands Avis: - Stavanger — Alt ligger til rette for at det kan bli fullt på tribunen i DNB Arena når pucken droppes mellom Oilers og Vålerenga lørdag kveld. Dan Kissel var helt i ekstase da RA traff ham i arenaen etter laget var kommet tilbake fra bortekampen mot Stjernen, som Oilers vant 1–2.

  – Det er fantastisk for alle i laget, byen og organisasjonen. Nå jobber alle hardt for å få dette til å bli best mulig, sier Kissel til RA.

  Han er meget fornøyd med hvilken motstander Oilers har i den første kampen etter gjenåpningen.

  – Det kan ikke bli bedre enn å møte Vålerenga, som virkelig er våre rivaler, sier Kissel.

  Publikumsspilleren Tommy Kristiansen kan endelig spille for mer enn halvfull hall. Det ser han fram til.

  – For oss blir det helt nydelig. Vi håper folk kaster seg rundt og kommer på kamp lørdag, sier Oilers-spilleren.

  Oppgjøret det åpnes for er den antatte toppkampen. Landets ishockeyeksperter har før seriestart tippet Oilers og Vålerenga til å være lagene som skal kjempe om seriegullet i Fjordkraft-ligaen. Nå er de riktignok på henholdsvis femte- og sjetteplass, men en toppkamp kan det likevel kalles.

  – Vålerenga er gode. Det blir alltid tette kamper mot dem, og de er bedre enn de var i fjor. Så langt har de slitt på tabellen, men har spilt gode kamper. Det blir en god utfordring, sier Kissel – som selv avgjorde torsdagens kamp mot Stjernen.

  Comment


  • #3
   Tre ting blir viktige for om VIF skal ta poeng i denne kampen.

   - Keeperspillet. Tobias Breivold er et stort keepertalent. Men det tar tid å bli en rutinert keeper. Breivold er en fhv liten keeper, 177 cm. Han er meget god med keeperloffene nede ved isen og har en kjapp og sikker snapp. Men han slipper en hel del returer og får ikke så mye hjelp av backene til å rydde unna. Mot Lillehammer som var store og tunge rundt målet endte Breivold opp med fem baklengs og bare 81 i redningsprosent. Jeg er ganske sikker på at Oilers er klar over Breivolds svakheter og at VIFs backkorps er bedre fremover enn bakover. Derfor kommer de til å legge hardt press på Breivold med sine store tunge spillere som Kristiansen, Berg Paulsen m.fl.

   - Undertallsspill. Vi kan rett og slett ikke pådra oss dumme utvisninger. Å gå en hel kamp uten utvisninger er nok ikke mulig. Men det er fullt mulig å ha en disiplin i laget som gjør at de unødvendige utvisningene unngås. På bare fem kamper har vi tatt 22 utvisninger. 4,5 utvisninger i snitt pr kamp. Og vi har sluppet inn 7 mål på disse undertallene. Det betyr at halvparten av 14 baklengs totalt har kommet i undertall. Det gir en penalty-kill prosent på bare 68%. Til sammenligning har Oilers 91% etter bare 2 innslupne mål på 21 undertall. Når Oilers også skårer mål i nøyaktig 1/3 av overtallene sier det seg selv at å ta mange utvisninger mot et så bra lag, når vi samtidig er dårlige til å forsvare oss i undertall, vil redusere sjansene betydelig for å komme hjem med poeng.

   - Vi må få i gang produksjon fra de andre rekkene, og fra backene. Førsterekka med Olimb og Partanen står bak sju av skåringene. De andre 10 forwards står for bare fire mål til sammen. Av backer er det bare Espeland som har skåret en gang. Spillere som Sundberg og Karterud har nå fått masse istid i andrerekka uten å produsere. Lindström har to skåringer i overtall fra vår meget sterke PP1. Men ingen poeng sammen med Sundberg og Karterud. I tredjerekka er to største talenter i Pontus Finstad og Calle Spaberg Olsen plassert som vinger sammen med Magnus Brekke Henriksen. En center som ikke eier offensive fibre. Det har blitt bare en skåring fra denne rekka, og det var når Espeland var involvert da han får et fint pass fra Calle men i stedet for å skyte selv slår han et direktepass til en helt fri Pontus som enkelt kan skyve pucken i mål.

   Jeg er helt sikker på at Calle og Pontus kunne ha blomstret opp sammen med en sterk og kreativ center. VI har to ledige plasser på kvota og bør prioritere dette. Det trenger ikke være en en veldig flashy spiller, men en bunnsolid og erfaren spiller som Lillehammers meget gode Nick Dineen som leder poengligaen nå Nick Dineen - Elite Prospects Han hadde 1+3 mot oss torsdag. I fjerderekka har vi spillere som Colin SO og Thomas Olsen. Snart er nok også Jonas Oppøyen tilbake i den rekka. Alle tre pleier å skåre en del mål. Det må de komme i gang med også i år.
   Last edited by Pondus; 24.09.2021, 23:20.

   Comment


   • #4
    Laget er klart, og vi stiller uforandret ift torsdag. Søberg og Oppøyen er altså fortsatt ute. Wang Wikstøl er heller ikke med. Oilers mangler to av sine beste forwards i Søberg og Whitney. De har dermed bare 10 senior-forwards.

    Comment


    • #5
     Når andre- og tredjerekka ikke produserer håper jeg de gjør en endring. Pontus og Calle bør ha Lindstrøm som center. Så får Karterud og Sundberg ta på arbeidshanskene og spille sammen med Brekke i tredjerekka.

     Comment


     • #6
      Tusen takk for kamptrådene du tar deg tid til å lage Pondus! Og helt enig i punktene du tar opp. Så jevn som ligaen er nå blir over/undertallsspill meget viktig. Da holder det ikke med nivået vi har vist så langt i undertall.

      Ellers er jeg veldig spent på om Vålerengas backer klarer å stå i mot fysisk. Tror det blir en nøkkel i dag. Stå i mot presset i defensiv sone, pucken enkelt ut. Og for all del, markering foran eget mål takk!

      Comment


      • #7
       Det er bare førsterekka som er helt inntakt. Veldig bra at de har fyttet Calle SO opp i andrekka. Slik ser rekkene ut i dag:

       Partanen - Olimb - Røymark
       Calle SO - Lindström - Karterud
       Thomas Olsen - Brekke - Finstad
       Sundberg - Colin SO - Lalande

       Comment


       • #8
        Dette var en bortimot perfekt bortekamp mot Stavanger. Ingen kritikk overhodet men det eneste som mangla for å gjøre det fullkomment hadde vært 0-3 i åpen kasse.

        Tuben tar det som er, alle gutta kjemper som besatt og vi har to finner som ordner måla. Partanen fikk kritikk i forkant av sesongen og etter første kamp men etter det har han ikke sett seg tilbake. 5 mål på 5 kamper er imponerende. Så selv om det kanskje er mer å gå på spillmessig, så var dette absolutt ett stort steg i riktig retning og forhåpetligvis noe vi kan bygge videre på og gir meg tro på laget igjen. I dag kan vi feire gjenåpning og 3 poeng i Stavanger

        Comment


        • #9
         Originally posted by Vader View Post
         Dette var en bortimot perfekt bortekamp mot Stavanger. Ingen kritikk overhodet men det eneste som mangla for å gjøre det fullkomment hadde vært 0-3 i åpen kasse.

         Tuben tar det som er, alle gutta kjemper som besatt og vi har to finner som ordner måla. Partanen fikk kritikk i forkant av sesongen og etter første kamp men etter det har han ikke sett seg tilbake. 5 mål på 5 kamper er imponerende. Så selv om det kanskje er mer å gå på spillmessig, så var dette absolutt ett stort steg i riktig retning og forhåpetligvis noe vi kan bygge videre på og gir meg tro på laget igjen. I dag kan vi feire gjenåpning og 3 poeng i Stavanger
         Tre poeng i Stavanger smaker usannsynlig godt. To herlige mål av våre to finner. VI fikk kjørt oss mot slutten, men det var så innmari fortjent at Tobias Breivold etter å ha stått i mot 30 skudd kunne feire at han ikke slapp inn mål i DNB Arena. Det tror jeg ikke har skjedd før for vår del. Akkurat som jeg sa før kampen så ville keeperspillet og undertallsspillet bli viktigst. Og Breivold gjorde mer enn vi kunne forlange. Vi tok fem utvisninger. Fire av dem for køllebruk. Så disiplin i hele kampen er absolutt noe vi kan bli bedre på. Kan vel også si at dette var det svakeste Oilers-laget jeg har sett. De kan kommet til å forsterke seg når de har flere ledige plasser på kvota.

         Synes også byttene på rekkene som de gjorde fungerte bra. Det er noen beskjeder som gis til spillerne når de blir flyttet opp eller ned i rekkene. Vi spilte med fire rekker til det var 10 min igjen. Da ble Lalande, Thomas Olsen og Calle SO benket. Også det helt riktig gjort når målet er å holde på ledelsen.

         Målene Sammendrag: Stavanger - Vålerenga 0-2 (tv2.no)

         På tabellen Fjordkraft-ligaen 2021/2022 Standings - Hockey/Norway (flashscore.com) ser vi at Stjernen og Sparta har en liten luke ned til Lillehammer og Vålerenga. Men for vår del er det bare fire poeng opp til tabelltopp. Nå blir vi sikkert passert av Storhamar som spiller hjemme mot Grüner søndag, mens Frisk spiller borte mot Ringerike. På tirsdag spiller Frisk mot Oilers i en hengekamp. Slik at når vi kommer til neste hele runde på torsdag kan sju lag være innafor fem poeng. For vår del gjelder at vi må komme inn i en winning-streak. Den starter borte på torsdag mot meget svake Manglerud som står med bare to poeng på seks kamper. Så kommer toppkampen borte mot Storhamar lørdag kl. 1800. Etter gjenåpningen i dag hadde det vært moro om det kunne bli et stort bortefølge til denne kampen. VI pleier å være 50 stk på Hamar. Vi burde klare 100 stk. Hvem har kontakt med privatbussene?

         Comment


         • #10
          Dette smakte utrolig godt! Gutta jobba, og gikk i krigen hele matchen gjennom. Syns laget var veldig dyktige til å hjelpe Tuben, som forøvrig gjør en utrolig jobb i dag!
          Deilig å gå inn i ny uke på den kampen her!
          En by, ett lag - ett Vålenga

          Comment


          • #11
           Fra Rogalands Avis:

           Hvordan var kampen, slik du så den?

           – Det var god innsats, men vi scoret ikke mål. Vålerenga gjorde en god jobb, de blokkerte mye skudd. Nå har vi to kamper på rad med god innsats, men det er jo seiere vi spiller for, sier Bjorkstrand.

           – Hva gjør at dere ikke scorer mål?

           – Det er at vi nøler for mye i situasjonene hvor vi kan score mål. De blokkerer også mye skudd. Noen ganger må vi gi motstanderen anerkjennelse for å gjøre en god jobb, sier han.

           Kaptein Dennis Sveum tror han kan ha noe av forklaringen på hvorfor det ble to baklengsmål i åpningen av kampen.

           – Vi var ikke på i første periode, og gir bort kampen der. Vi var kanskje ikke klare til det som ventet, med situasjonen som er med tilskuere på tribunen. Det er kult å være i hallen, sier Sveum.


           Han gir, i likhet med trener Bjorkstrand, anerkjennelse til Vålerenga etter kampen.

           – Vi skal ha respekt for måten de vinner på. Da de ledet med to mål handler det om å ri det av, og det klarte de selv om vi dominerte de to siste periodene, sier Sveum.

           Comment


           • #12
            Rett og slett en jævlig bra kamp. Rokere på rekkene var veldig smart. Helt annen energi og innsats nå. Fortsett slik, finnen er kanonbra også i øyeblikket!

            Comment


            • #13
             Fantastisk deilig med seier her!! Lenge til neste hjemmekamp så nå er det bare å sette opp busser til Hamar!! Håper så mange som mulig tar turen, og håper Hamar-publikumet møter opp. Dette kan bli morro!

             Comment

             Working...
             X