Kunngjøringer

Collapse
No announcement yet.

Vålerenga Ishockey Elite er under kuppforsøk

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Vålerenga Ishockey Elite er under kuppforsøk

  https://klanen.no/nyheter/vaalerenga...er-kuppforsoek


  Vålerengapatriot, du må melde deg inn i klubben og vi må stoppe kuppforsøket sammen.

  Av Styret i Klanen
  Publisert: 18.03.22 06.03

  Vålerengavenner - nå må vi slå ring om hockeyklubben vår.

  Vålerenga Hockey trenger din hjelp. Vår hjelp. Klanen oppfordrer deg til å melde deg inn i klubben og bli med oss på årsmøtet 25 mars. Vi må sørge for å gjeninnføre medlemsdemokratiet i klubben og gjenopprette respekten for vedtekter, lover og regler.


  Hva foregår i klubben nå?


  Vi har i lang tid vært vant til at folk med ulike motiver har brukt penger på å være «klubbeiere», både i fotball og hockey. Det har foregått gjennom avtalefestet samarbeid mellom klubben og et aksjeselskap, hvor AS’et har dekket sin del av kostnadene basert på en avtale. Klubben ledes av medlemmene og et valgt styre – og aksjeselskapet ledes av aksjonærene.

  For to år siden gjorde Jan Tore Kjær entré i styret i Vålerenga ishockey elite etter å ha blitt avskjediget som klubbdirektør på grått papir - fem år tidligere. Mange av oss satt som doble spørsmålstegn ved dette valget.

  Ennå større var spørsmålstegnet over at Kjær fikk med seg Rune Syversen inn i styret. Syversen er sjefen til Kjær og også hovedeier i Crayon – hovedsponsoren til hockeyklubben.

  Klubbens lover er krystallklare på at denne type dobbeltroller er uakseptable. Syversen valgte å fratre som styreleder i Crayon, sikkert for å late som at ting dermed er greit.

  Men han er like herlig styreleder i morselskapet til Crayon, så alt blir et forsøksvis spill for galleriet – lovens motiv vil unngå dobbeltroller – og Syversen er ikke valgbar og burde aldri fått lov å sette sine bein i klubbstyret.

  Ikke misforstå, Syversen er sikkert en drivende dyktig forretningsmann og har sekken full av dollar, men skal han være klubbeier må han bli med i aksjeselskapet.

  Det siste året har han opptrådt som eneveldig president hvor han tar alle sportslige beslutninger på egenhånd og desperat prøver å fjerne aksjeselskapet ved å forsøke å annullere samarbeidsavtalen. Han tenker kanskje at han skal finansiere klubben med egen penger? Beklager Syversen, du kan ikke bruke klubben vår som din lille sandkasse hvor du kan spille Tommy ball og leke eneveldig hersker.

  Vi er Vålerenga og vi – medlemmene og supporterne – bestemmer hvordan klubbene drives gjennom lover, vedtekter og avtaler som besluttes på årsmøtene.

  De siste månedene har Klanen via diskusjoner og møter valgt å melde oss inn i Vålerenga Hockey Elite for å fortelle hva vi synes om måten klubben drives på. Cirka 30 – 40 av oss meldte oss inn.

  To dager før fristen for innmelding gikk ut sjekket Kjær medlemstallet og forstod at han måtte verve alt som kunne krype og gå av koner, barn, naboer og venner. Han fikk vel inn 60 medlemmer så Kjær/Syversen har sikkert kontroll på årsmøtet 25. mars.

  Men gleden blir kortvarig, vi kommer naturligvis til å kreve et ekstraordinært årsmøte. Og ved din hjelp – og en del andre nye medlemmer – vil vi selvfølgelig ta kontrollen og stanse galskapen som foregår.

  Så hvor mange kreves? Om du og et par hundre andre melder dere inn uka før årsmøtet har du møterett og talerett på årsmøtet, men du har ikke stemmerett. Til det må du ha vært medlem en måned.

  Det er uansett et ganske kraftig signal om et par hundre nyinnmeldte møter opp på årsmøtet og det er lett å kreve ekstraordinært årsmøte. Kanskje vi til og med kan få dem til å stoppe tøyset og innse nederlaget 25. mars og således slippe et vanærende ekstraordinært årsmøte hvor klubbens omdømme er den største taperen.

  På det ekstraordinære møtet har du som medlem stemmerett. Og da er det spiker ’n i kista for Syversen å leke nessekonge i vår klubb.

  Hele Klansstyret er medlemmer i Vålerenga Ishockey elite. Det burde du òg være.

  Bli medlem!

  Send en e-post til: oyvind@vif-hockey.no og skriv som tekst: «Jeg ønsker å bli medlem.

  Hilsen Navn, adresse, telefon, fødselsdato».

  Så får du tilsendt faktura. Medlemskapet koster 300 kroner og etter betaling er du medlem.

 • #2
  Mail sendt. Hvorfor er dette med at man kan bli medlem så hemmelig, mon tro? Burde jo ligge åpent ute på hjemmesidene, at man har mulighet til å være medlem i klubben.
  Kjekkere gutter finnes vel ei

  Comment


  • #3
   Sendte mail jeg også.

   Dette ble faktisk varslet om før sesongen i Dagens Næringsliv der det kom fram at Kjær sluttet (les: fikk lov til å slutte) grunnet økonomisk misslighold sist han var i klubben:

   https://www.dn.no/marked/milliardare...et/2-1-1023495

   Comment


   • #4
    Man må bare få det ut i alle kanaler samt melde seg inn og møte opp. Dette er kritisk.

    Comment


    • #5
     Det første jeg tenker når jeg leser dette, hva skjer om de lykkes i å "kuppe" klubben? Kan det bli verre enn det er idag?
     Vi alle vet at det nytter ikke å drive en toppklubb uten finansielle muskler involvert. Spørsmålet er jo hvor involvert man ønsker at de skal bli, uten at det skal gå utover det sportslige.
     "Ingen" ønsker å investere mye penger i en klubb uten å få noe igjen. Hvis vi da står sammen og sier nei, hva vil da skje?
     Fint om det er noen som kan oppdatere meg (og kanskje flere?) på hva alternativet er, eller hvilken risiko vi løper ved å si ja eller nei.
     "I would not live forever!, because we should not live forever, because if we were supposed to live forever, then we would live forever, but we cannot live forever, which is why I would not live forever,"

     Miss Alabama in the 1994 Miss USA contest.

     Comment


     • #6
      Mye av det du spør om står i teksten til klanen ovenfor.

      *Kan det bli verre enn det er i dag? -Det er de som styrer i dag... Feks. Er årets budsjett er budjettert med 4200 tilskuere i snitt. Som er helt hinsides.

      *Hvis vi da står sammen og sier nei, hva vil da skje? - Da vil vi forhåpentligvis få et nytt styre uten interessekonflikt. ASet (de tre milliardærene som reddet oss fra å gå konkurs da vi spilte på Furuset) vil stå på eiersiden og drive det komersielle og styret vil drive det sportslige. Det er interessekonflikten i det nåværende styret som er feil.


      Hvis vi ikke gjør noe vil det dure og gå som det alltid har gjort på Jordal uten info om hva som skjer og hvordan klubben drives. Noen få personer diver klubben og ansettee vennene sine. Er som Vifboy93 antyder i innlegget sitt over.


      Erling Rostvåg, klanens talsperson, i VårtOslo:

      «Det siste året har Rune Syversen opptrådt som eneveldig president hvor han tar alle sportslige beslutninger på egenhånd og desperat prøver å fjerne aksjeselskapet ved å forsøke å annullere samarbeidsavtalen. Han tenker kanskje at han skal finansiere klubben med egen penger? Beklager Syversen, du kan ikke bruke klubben vår som din lille sandkasse hvor du kan spille Tommy ball og leke eneveldig hersker.», skriver Styret i Klanen, som har signert artikkelen.

      Dobbeltroller og makt

      Mistilliten mot de to styremedlemmene bekreftes av Klanens talsperson, Erling Rostvåg.

      – Dette handler om dobbeltroller og å konsolidere for mye makt på få hender. Jan Tore Kjær jobber for en av sponsorene til klubben, Rune Syversen, og sitter i tillegg sammen med han i styret til Vålerenga ishockey Elite. Nå ser det ut som om de to også forsøker å kuppe klubbens årsmøte, sier Rostvåg til VårtOslo.

      Han hevder at Kjær og Syversen ved tre anledninger har sendt oppsigelser på firmaet som holder hånd om de kommersielle rettighetene til klubben, Vålerenga Ishockey AS. Dette skal de ha gjort uten å involvere resten av styret til klubben og uten at det var gyldig.

      – Oppsigelsene fremstår som et sololøp fra to personer, sier Rostvåg.

      – Uregelmessigheter

      En av grunnene til at Klanen tror de to styremedlemmene nå er i ferd med å kuppe årsmøtet til Vålerenga ishockey Elite er det Rostvåg omtaler som uregelmessigheter rett før medlemsmøtet. Årsmøtet er planlagt fredag 25. mars. – Over natta dukket det opp mange nye medlemmer, rett før fristen gikk ut for stemmerett til årsmøtet.

      Hvordan har dere fått vite dette?

      Vi har fått vite det via via. Jeg skal sjekke det opp nærmere.

      – Vil styre pengesekken

      – Hva mener du om motivasjonen til Kjær og Syversen?

      – Det blir spekulasjon, men det sitter noen godt bemidlede herrer i et AS som styrer deler av klubbens aktivitet. Så sitter det en milliardær i klubbstyret. Imellom disse er det mye aggresjon og retorikk knyttet opp mot forvaltningen av det kommersielle. Det er åpenbart at noen ønsker å fortelle omverdenen at den andre parten ikke egner seg.

      – Det mest nærliggende motivet for maktkampen er et ønske om å posisjonere seg til å sitte på de kommersielle rettighetene til klubben. Men det å sette ASet som styrer de kommersielle rettighetene til side og erstatte det med et nytt AS, bestående av representanter som sitter i dagens styre, virker uheldig. Alle bevegelsene til et klassisk kupp skjer akkurat nå, sier Rostvåg.

      Han frykter at en kupping av klubben vil skje på årsmøtet, førstkommende fredag, siden årsmøtet er klubbens formelle organ for avgjørelser. – Historisk har årsmøtene hatt veldig få oppmøtte, og de som har stilt der har kunnet få igjennom det de ville. Årsmøtet har i praksis ikke vært noen demokratisk kontroll av styret.

      Kamuflerte uenigheter

      Rostvåg innrømmer at Klanen ikke har hatt noen dialog med Kjær og Syversen, men mener det tryggeste uansett er å mobilisere medlemmene til årsmøtet, slik at medlemsdemokratiet kan styre. Ikke minst rundt punktet som går på budsjettet for klubben, der Rostvåg oppfatter at det er uenigheter.

      – Vi frykter at det bak noen av punktene til årsmøtet, for eksempel budsjettsamarbeidet med ASet, kan ligge kamuflert viktige uenigheter.

      – Det er gode muligheter for at det er mobilisert fra Kjær og Syversen og at Klanen vil komme i mindretall på årsmøtet. I så fall håper vi at vi i hvert fall har kjøttvekta til å kunne beslutte et ekstraordinært årsmøte."


      Kjær på sin side virker mest sjokkert hvordan Klanen har fått tak i medlemslistene, hahaha. Videre står det at Syversen og Kjær (selvfølgelig) ikke kjenner seg igjen i det Klanen sier.

      Link til artikkelen:
      https://vartoslo.no/bydel-gamle-oslo...jokkert/363235

      Comment


      • #7
       Har meldt meg inn.
       På tide å få Kjær bort fra klubben på permanent basis
       You tried your best and failed miserably. The lesson is never to try

       Comment


       • #8
        Hva mer står det? Står det noe mer om Kjærs utsagn?
        Kjekkere gutter finnes vel ei

        Comment


        • #9
         Originally posted by EnsjoRebell View Post
         Mye av det du spør om står i teksten til klanen ovenfor.

         *Kan det bli verre enn det er i dag? -Det er de som styrer i dag... Feks. Er årets budsjett er budjettert med 4200 tilskuere i snitt. Som er helt hinsides.
         Hvordan kan man kuppe noe man allerede har/eier idag? Det er jo da klanen som ønsker å kuppe årsmøtet, "ta tilbake" eierskapet.
         Jeg har meldt meg inn iallefall.
         "I would not live forever!, because we should not live forever, because if we were supposed to live forever, then we would live forever, but we cannot live forever, which is why I would not live forever,"

         Miss Alabama in the 1994 Miss USA contest.

         Comment


         • #10
          Hvor og når er møtet den 25.?
          You tried your best and failed miserably. The lesson is never to try

          Comment


          • #11
           Originally posted by KampenUltras View Post
           Hvor og når er møtet den 25.?
           Skal være kl. 1700 på VIPen Jordal Amfi. Evt 7. kvartfinale er kl 1900.

           Comment


           • #12
            Originally posted by Pondus View Post

            Skal være kl. 1700 på VIPen Jordal Amfi. Evt 7. kvartfinale er kl 1900.
            Hva er dine tanker om saken Ponuds? Du er jo svært aktiv på håkkeiforumet, men har overraskende ikke uttalt deg om saken...

            Comment


            • #13
             Originally posted by EnsjoRebell View Post

             Hva er dine tanker om saken Ponuds? Du er jo svært aktiv på håkkeiforumet, men har overraskende ikke uttalt deg om saken...
             Har lyst til å mene mye om sport, om laget, om trenere, spillere og kampene. Jeg har ikke orket å sette meg inn i denne saken.

             Comment


             • #14
              Klanen-hevder-at-styreleder-Jan-Tore-Kjær.pdf

              Comment


              • #15
               Originally posted by Pondus View Post

               Har lyst til å mene mye om sport, om laget, om trenere, spillere og kampene. Jeg har ikke orket å sette meg inn i denne saken.
               Jøsses. Styret påvirker jo sport, laget, trenere, spillere og kampene som du nevner. Bruk søndagen på å sette deg inn i saken. Dette er jo viktig for fremtiden i klubben vår. Du er jo tett på Glenn Jensen som er bestekompis med Kjær så vi er interessert i å høre hva du tenker.


               Her er noen pre-season saker om teamet som kan være interessant lesing:

               https://www.dn.no/marked/milliardare...et/2-1-1023495

               https://www.dn.no/marked/espen-shamp...ia/2-1-1024631

               https://www.dn.no/marked/espen-shamp...et/2-1-1025441

               Comment

               Working...
               X